Perich (1941-1995). Humor amb ulls de gat.

 

Del 5 de març al 16 d'agost de 2020

exposicio born perich 2020

Jaume Perich va ser un dels humoristes més incisius, influents i populars d’aquest país. Amb mirada felina, penetrant i indòcil, Perich va retratar la nostra societat durant el darrer terç del segle XX. L’u de febrer de 2020 es compleixen vint-i-cinc anys de la seva mort i encara avui la seva visió lúcida i rebel es manté vigent amb una força insòlita.
El seu humor punyent és capaç d’il·luminar des dels temes més banals als més complexos, sempre des d’un punt de vista inequívocament progressista i fortament polititzat.
El Born CCM vol reivindicar la seva figura, la seva obra i el seu llegat, un llegat que la família ha dipositat a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. Així, a ‘Humor amb ulls de gat’ s’hi pot veure una quantitat molt important de dibuixos originals i documentació personal que mai abans havia sortit a la llum.
Aquesta mostra pretén també evocar l’ofici de dibuixant de premsa i esdevenir un clam a favor de la llibertat d’expressió. Perich és una figura paradigmàtica que, lluitant contra la censura, va retratar de manera mordaç el món que l’envoltava i alhora va aconseguir desvetllar, mitjançant la rialla, els punts febles d’un sistema i una societat carregada de problemes i contradiccions.
Exposició temporal coproduïda amb l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i comissariada per Jaume Capdevila-KAP.

Debats i tallers en torn a la figura del Jaume perich

A més a més de l'exposició, et recomanem també 4 debats/coloquis en els quals parlarem de tot el que envolta al món de la vinyeta gràfica, limits, llibertats, etc. Si vols coneixer mes sobre aquests debats:

• El món en una vinyeta.

• Humor amb ulls de dona.

• Humor en llibertat.

• Humor amb límit i límit de l'humor.